Зеленський готовий до нормандської зустрічі у вересні — МЗС

Читать на русском
Домовленості про зустріч в Нормандському форматі є фактично з усіма учасниками переговорного процесу, говорить Пристайко.

Президент Володимир Зеленський готовий взяти участь у зустрічі в Нормандському форматі у вересні.

Про це в понеділок, 9 вересня, заявив глава МЗС Вадим Пристайко.

США сподіваються, що Зеленський надасть новий поштовх Нормандському формату — ПомпеоДержсекретар США Майк Помпео заявив, що США чекають від Зеленського нового етапу в Нормандському форматі.

«Ми плануємо найближчим часом проведення цієї зустрічі в Нормандському форматі. Я можу сказати, що є ініціатива провести це найближчим часом. Щонайменше президент Зеленський готовий це зробити не тільки до грудня, а цього місяця», - сказав міністр.

Він додав, що «є домовленості фактично з усіма учасниками Нормандського формату».

За його словами, перед зустріччю планується ще одна розмова, можливо, за телефоном, з усіма радниками глав держав і урядів, щоб максимально швидко дійти результату.

«У нас немає часу. Президент Зеленський неодноразово говорив, що ми не збираємося п'ять наступних років проводити нескінченні переговори і нескінченні зустрічі. Наше завдання — максимально швидко вирішити. Якщо для цього потрібна зустріч лідерів в нормандському форматі, я вважаю, що потрібно це зробити», - наголосив Пристайко.

Нагадаємо, раніше Володимир Путін і Еммануель Макрон підтвердили готовність до саміту в Нормандському форматі. Президенти РФ і Франції вважають, що нинішній стан справ дозволить це зробити.

Водночас дати зустрічі поки немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: