США готові приєднатися до Нормандського формату – Волкер

Читать на русском
Волкер заявив про те, що Сполучені Штати в разі необхідності готові підключитися до Нормандського формату з урегулювання ситуації на Донбасі.

Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив про те, що Сполучені Штати в разі необхідності готові підключитися до Нормандського формату з урегулювання ситуації на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у Вільнюсі, передає телаканал LRT.

Нормандський формат + США: чому Франція протиФранція виступила проти розширення Нормандського формату. 19 серпня Макрон прийме Путіна в своїй резиденції.

За словами Волкера, США повністю підтримують Нормандський формат.

«Якщо є потреба в більш широкому форматі, то ми підключимося. При цьому ми повністю підтримуємо Нормандський формат», – сказав спецпредставник США.

Він зазначив, що «проблемою цих зустрічей є не формат, а політична воля Росії провести в життя свої зобов'язання за Мінськими угодами».

Нагадаємо, раніше повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що пропозицію президента України Володимира Зеленського змінити Нормандський формат, долучивши до нього США, у Вашингтоні вважають цікавою.

На початку липня президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому запропонував лідеру Російської Федерації Володимиру Путіну новий формат переговорів щодо ситуації на Донбасі за участю президента США Дональда Трампа, прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: