Разумков розповів, якою буде робота ВР у найближчі два тижні

Читать на русском
До порядку денного другої сесії ВР дев'ятого скликання внесено 188 питань. Зокрема, планується розглянути державний бюджет на 2020 рік.

До порядку денного другої сесії ВР IX скликання внесено 188 питань.

Про це розповів під час засідання погоджувальної ради парламенту спікер Дмитро Разумков.

Зміни до Конституції: що пропонує Зеленський та коли Рада може ухвалитиЗеленський хоче запровадити народовладдя, призначати керівників НАБУ та ДБР, виганяти нардепів з Ради за прогули і кнопкодавство та скасувати адвокатську монополію. Детально про кожен законопроект ми поговорили з юристом.

«Апаратом Верховної ради завершено узагальнення пропозицій комітетів до порядку денного другої сесії, які надійшли станом на 5.09.2019. У запропонований порядок денний увійшло 188 питань. Переважна більшість із них стосується ініціативи народних депутатів, з яких 50 визначено президентом як невідкладні. Ще 13 невідкладних проектів ініційовано самим президентом України», - сказав він.

Згідно з порядком денним нардепи планують працювати в сесійному режимі два тижні поспіль. Для розгляду на поточному пленарному тижні комітети підготували 36 питань.

На пленарному тижні з 17 по 20 вересня планується розглянути ще 38 питань зокрема державний бюджет на 2020 рік.

На майбутніх пленарних тижнях кожної п’ятниці не буде передбачено години запитань до уряду. Заслухати уряд із програмою роботи нардепи планують на засіданні 11 жовтня.

Нагадаємо, перший заступник керівника фракції партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко розповів, що ВР може отримати новий регламент до листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: