У «Слузі народу» розповіли, коли змінять регламент ВР

Читать на русском
Перший заступник керівника фракції партії Слуга народу Олександр Корнієнко розповів,  що ВР може отримати новий регламент до листопада.

Перший заступник керівника фракції партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко розповів, що ВР може отримати новий регламент до листопада.

«Зараз робоча група готує проєкт нового регламенту і, відповідно, за процедурою він буде ухвалюватися… Фактично середина жовтня – кінець жовтня ми можемо вийти на новий регламент, за яким будемо далі працювати», - сказав він журналістам у парламенті.

Зміни до Конституції: що пропонує Зеленський та коли Рада може ухвалитиЗеленський хоче запровадити народовладдя, призначати керівників НАБУ та ДБР, виганяти нардепів з Ради за прогули і кнопкодавство та скасувати адвокатську монополію. Детально про кожен законопроект ми поговорили з юристом.

Корнієнко додав, що треба певний час, щоб за старою процедурою затвердити новий регламент, в якому будуть нові процедури.

За його словами, зміни у новому регламенті стосуватимуться зменшення процедур, які ускладнюють ухвалення законів чи становлять перепони в ухваленні (як внесення поправок з голосу).

Нагадаємо, перший віце-спікер Руслан Стефанчук заявив, що чинний регламент парламенту — це тромб для будь-яких питань, а розробка нового регламенту — це головне завдання для нової ВР.

Раніше стало відомо, що Верховна рада повинна перейти на нову систему голосування Рада-4 після зимових канікул. Вона реагуватиме на відбитки пальців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: