Проект держбюджету-2020 на фінальній стадії – Маркарова

Читать на русском
Робота Міністерства фінансів України над проектів державного бюджету на 2020 рік перебуває на фінальній стадії.

Робота Міністерства фінансів України над проектів державного бюджету на 2020 рік перебуває на фінальній стадії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення міністра фінансів України Оксани Маркарової Facebook.

За її словами, відомство повністю готове до пікових виплат боргів у вересні.

«Ми пройшли половину року й висновки про виконання бюджету 2019 року мають вплив не лише на 2019-й, але і на планування бюджету-2020, яке в Мінфіні входить у фінальну фазу перед його майбутньої подачею на розгляд вже новому Кабінетові Міністрів України. Якщо коротко: виклики є, але все під контролем, до вересня готові», - повідомила Маркарова.

За її словами, найближчим часом Міністерство фінансів дасть окрему детальну публічну аналітику по дивідендах/ччп державних компаній і іншим показникам, які відхилилися від плану.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України заявило про готовність до пікових виплат у вересні. За оперативними даними Державного казначейства про виконання бюджету за сім місяців, доходи загального фонду Державного бюджету склали 584,1 млрд грн, що склало 97,4% від розпису.

Крім того, Україна повинна виплатити в третьому кварталі 2019 року борги на суму 133,81 млрд грн. Зокрема, в липні-вересні необхідно виплатити 74,41 млрд грн державного внутрішнього боргу і 59,40 млрд грн зовнішнього боргу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: