Національна поліція переходить на превентивну зброю

Читать на русском
На даний момент поліцейські несли службу із бойовим автоматом Калашникова, проте завдання правоохоронців відрізняються від завдань збройних сил.

Всі наряди поліції, які братимуть участь у забезпеченні публічної безпеки та правопорядку, будуть переозброєні. Вони використовуватимуть пістолети-кулемети МР-5.

Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв під час презентації нового озброєння, передає прес-служба поліції, пише «Слово і Діло».

Переозброєння зброєю превентивного характеру є черговим етапом реформування правоохоронних органів і кроком до європейських стандартів, наголосив він.

На даний момент поліцейські несли службу із бойовим автоматом Калашникова, проте завдання правоохоронців відрізняються від завдань збройних сил, а тому поліцейським потрібне інше озброєння, яке дозволить зберегти життя правопорушника під час затримання.

«Автомат Калашникова - це зброя, яка необхідна солдату в армії. Вона призначена для того, щоб знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайній захід, має зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім залучити його до кримінальної відповідальності», - підкреслив Князєв.

Пістолети-кулемети МР-5 застосовуються поліцією більшості країн, в тому числі Німеччини, Австрії, Великобританії, Франції, Італії та США. Наряди Національної поліції, які несуть службу на вулицях, в аеропортах і на вокзалах отримають нову зброю найближчим часом.

Раніше в поліції розповіли, коли TruCam оснастять стаціонарні пости.

Також нагадаємо, в поліції оприлюднили статистику по ДТП в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: