Комітет ВР розгляне законопроект про реформу прокуратури

Читать на русском
Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності переніс на понеділок розгляд проекту закону про реформу органів прокуратури.

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності переніс на понеділок розгляд проекту закону про реформу органів прокуратури.

Як відомо, у проекті закону № 1032, який вніс президет Володимир Зеленський, пропонується перейменувати Генпрокуратуру в «Офіс генерального прокурора».

Держслужба за контрактом та скасування рангів: що передбачає законопроект про перезавантаження владиЯкщо законопроект ухвалять, то з’явиться контрактна служба для держслужбовців, зникають ранги та доплати за них, хоча в кулуарах обговорюють підвищення зарплати чиновникам.

Регіональні прокуратури мають стати обласними, місцеві – окружними, військові прокуратури ліквідовуються. Але передбачено можливість створення спеціалізованих прокуратур.

Оптимізується штат прокуратури з 15 тисяч осіб до 10 тисяч.

Всі прокурори, які бажають залишитися в системі прокуратури, мають пройти атестацію, яку здійснять спеціальні кадрові комісії. Для Офісу генпрокурора та обласних прокуратур їх створить сам генпрокурор.

Крім того, до генерального прокурора повернуть вимогу мати вищу юридичну освіту. Цю норму скасували у 2016 році.

Атестацію прокурори будуть проходити в 2 етапи: іспит з практичним завданням і співбесіду.

Нагадаэмо, до ВР за перший тиждень роботи внесли більше законопроектів, ніж зазвичай за місяць – 387. Найбільша кількість ініціатив належить президенту Володимиру Зеленському. З огляду на те, що всі його законопроекти зараз сприймають на «ура», «Слово і Діло» вирішило детальніше розібратися, які зміни пропонує глава держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: