Абромавічус доручив розслідувати дії свого попередника Букіна

Читать на русском
Абромавічус доручив провести службове розслідування за фактом підписання ексгендиректором Павлом Букіним наказу про зміну статуту ДК Укрспецекспорт.

Генеральний директор держконцерну Укроборонпром Айварас Абромавічус доручив провести службове розслідування за фактом підписання ексгендиректором Павлом Букіним наказу про зміну статуту ДК Укрспецекспорт.

Про це інформує пресслужба Укроборонпрому.

«Я вже дав доручення провести службове розслідування щодо обставин підготовки і прийняття змін до статуту і відповідності дій посадових осіб Концерну, які ввели ці зміни, вимогам чинного законодавства. З цієї ситуації проводиться внутрішнє розслідування. У разі встановлення протиправних або незаконних дій ми будемо звертатися до правоохоронних органів», - заявив гендиректор Укроборонпрому.

Абромавічус стверджує, що заздалегідь знав, що Букін підписав наказ про зміну статуту Укрспецекспорту.

«У нас була інформація про ці зміни ще до мого призначення. Як тільки ми отримали повноваження, відразу почали заходи щодо виправлення цих змін. На цей час ситуація на підприємствах-спецекспортерів під повним контролем Концерну», - цитує Абромавічуса пресслужба концерну.

Крім цього, в Укроборонпромі розслідують, як в пресу потрапили документи, що стосуються зовнішньоекономічного контракту Спецтехноекспорту.

«Інформація стосувалася одного з контрактів на постачання військової техніки, але сама суть контракту була спотворена і представлена в негативному світлі. Подібні інформаційні диверсії призводять до дискредитації Концерну та його учасників, а це безпосередньо впливає на репутацію наших спецекспортерів, які і так працюють в умовах шаленої конкуренції, в першу чергу, з компаніями країни агресора», - заявив Абромавічус.

Раніше журналісти програми Bihus.info повідомили, що колишній директор Укроборонпрому Букін перед звільненням вивів з-під контролю концерну Укрспецекспорт. Нову редакцію його статуту він затвердив 19 серпня.

30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Букіна з посади гендиректора концерну. Новим главою призначив ексміністра економічного розвитку, колишнього главу наглядової ради Укроборонпрому Айвараса Абромавічуса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: