Ціни на нафту трохи відіграли падіння в попередні дні

Читать на русском
Хороші показники у звіті про торговельний баланс Китаю послабили побоювання інвесторів щодо перспектив глобального економічного зростання.

Світові ціни на нафту еталонних марок ростуть на позитивній статистиці з Китаю.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані торгів увечері в четвер, 8 серпня.

Так, станом на 20:20 за Києвом жовтневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросли на $1,25 (2,22%) - до $57,48 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на вересень в електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчала на $1,28 (2,51%) - до $52,37 за барель.

Таким чином, спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає $5,11 на користь Brent.

Підтримку цінам на нафту зробив хороший звіт про торговельний баланс Китаю, який послабив побоювання інвесторів щодо перспектив глобального економічного зростання. Несподіване зростання обсягів експорту Китаю виявилося максимальним з березня, а обсяги імпорту зменшилися нижчим за прогнози.

Також вплив на ринок зробило повідомлення агентства Bloomberg, яке привело слова неназваного офіційного представника Саудівської Аравії про те, що королівство не миритиметься з різким падінням цін і готове вжити заходів для припинення зниження.

Раніше цього тижня «чорне золото» подешевшало до мінімуму з січня. Нафта втрачала в ціні на тлі побоювань інвесторів щодо наслідків торгової війни Китаю і США.

Американський президент Дональд Трамп пообіцяв запровадити нові мита на товари з Китаю. Цей крок може обмежити попит на сировину для двох найбільших споживачів нафти у світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: