Нафта різко подешевшала за останню добу

Читать на русском
Якщо Китай піде на порушення санкцій США щодо Ірану та офіційно відновить закупки нафти у цієї країни, то ціни можуть впасти на $15-20.

Світові ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються на тлі побоювань інвесторів щодо наслідків торгової війни між США і Китаєм.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані торгів увечері у вівторок, 6 серпня.

Так, станом на 20:30 за Києвом жовтневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилися на $0,29 (0,48%) - до $59,52 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на вересень в електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшала на $0,53 (0,97%) - до $54,16 за барель.

Таким чином, спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає $5,36 на користь Brent.

«Чорне золото» дешевшає на тлі побоювань інвесторів, що наступним кроком Китаю в економічному протистоянні зі США може стати введення мит на імпорт американської нафти. Це збільшить пропозицію палива на американському ринку. Також влада Китаю може піти на порушення санкцій США щодо Ірану і відновити закупки нафти у країни, що може привести до падіння цін на $15-20 за барель.

Напередодні ціна на нафту знизилася більш ніж на 3% після того, як президент США Дональд Трамп пообіцяв ввести нові мита на товари з Китаю. Цей крок може обмежити попит на сировину для двох найбільших споживачів нафти у світі.

Раніше курс китайського юаня обвалився до рекордного рівня відносно долара за останні 11 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: