Туск і Юнкер розраховують на зустріч із Гончаруком

Читать на русском
Європейські лідери привітали Гончарука з призначенням на посаду прем'єр-міністра і висловили надію на швидку зустріч.

Президенти Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і Європейської ради Дональд Туск привітали Олексія Гончарука з призначенням на посаду прем'єр-міністра України і висловили надію на швидку зустріч.

Про це йдеться в спільному листі, опублікованому на сайті Європейської Ради.

Наймолодший прем'єр України: чого чекати від ГончарукаВерховна Рада IX скликання більшістю проголосувала за призначення прем'єром Олексія Гончарука.

«Ми щиро вітаємо Вас із призначенням на посаду прем'єр-міністра України. Ваш уряд має сильний мандат і підтримку парламенту. Ми впевнені, що це підтримає ваші зусилля з проведення реформ, які очікують від громадян України», - йдеться в листі.

Юнкер і Туск запевнили, що ЄС продовжить підтримувати Україну на шляху реформ і очікує подальшу імплементацію Угоди про асоціацію України-ЄС та поглиблену зону про вільну торгівлю заради зближення бізнесу та громадян обох сторін.

Європейські лідери підкреслили, що прем'єр-міністр України може розраховувати на міцну підтримку з боку ЄС незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Відзначається також, що Євросоюз і надалі підтримуватиме мирне врегулювання конфлікту на сході України і не змінить політику невизнання анексії Криму Росією.

Юнкер і Туск також побажали Гончаруку успіхів і заявили, що чекають на зустріч з ним.

Раніше Гончарук назвав топ-п'ять завдань на посаді прем'єра. Новий уряд має намір провести «повну інвентаризацію країни», і, зокрема, істотно зміцнити економіку та розвинути інфраструктуру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: