Гончарук назвав топ-5 завдань на посаді прем'єра

Читать на русском
Серед пріоритетів роботи на посаді глави Кабміну Олексій Гончарук назвав зростання ВВП, високий прожитковий мінімум, сучасні дороги та екологію.

Серед пріоритетів роботи на посаді глави Кабміну Олексій Гончарук назвав зростання ВВП, високий прожитковий мінімум, сучасні дороги та екологію.

Про це він сказав в коментарі виданню Новое Время, який був опублікований у четвер, 5 вересня.

Наймолодший прем'єр України: чого чекати від ГончарукаВерховна Рада IX скликання більшістю проголосувала за призначення прем'єром Олексія Гончарука.

Отже, глава уряду назвав п'ять своїх цілей на посаді:

  • Зростання ВВП в перший рік на 5%, а протягом наступних чотирьох - бодай на 7%, що призведе до створення мільйона робочих місць.
  • Розвиток інфраструктури та зв'язку: відновлення 24 000 км доріг, 15 аеропортів і п'яти морських портів, запуск внутрішніх водних шляхів, покриття території України швидкісним інтернетом.
  • Забезпечення українців високим прожитковим мінімумом, який врахує витрати, в тому числі на комунальні послуги. «На те, що зараз називають прожитковим мінімумом, вижити неможливо. А якщо вижити на це неможливо, то це вже не прожитковий мінімум. Плюс ми будемо працювати над тим, щоб цифри в платіжках зменшилися», - обіцяє прем'єр.
  • Суттєве зменшення шкідливих викидів. «Екологічне питання у нас точно в пріоритеті. Потрібно підтримувати розвиток відновлюваної енергетики та скорочувати енерговитрати. Потрібні інвестиції в комплексну систему енергетичної та екологічної ефективності», - зазначає Гончарук.
  • Держава в смартфоні. 2020 рік буде роком цифровізації країни. З 1 жовтня цього року уряд вже планує відмовитися від паперового документообміну між державними органами влади.

Нагадаємо, своїм першим рішенням уряд ліквідує економічний підрозділ Нацполіції.

Також Гончарук назвав терміни запуску земельної реформи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: