У ГПУ схвалили підозри Гонтаревій та Філатову

Читать на русском
Генпрокурор зазначив, що підозру отримає особа, яка безпосередньо ставив свій підпис на документах брокерського характеру.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що його заступник визнав достатніми докази для оголошення підозр колишній голові Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтарєвій і колишньому заступнику глави Адміністрації президента Олексію Філатову.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Звільнення Луценка: яку гру ведуть навколо крісла генпрокурораПрезидент Володимир Зеленський повідомив, що заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка розглядається як один із кандидатів на посаду генпрокурора України.

За його словами, старшим прокурором справи був призначений його заступник Сергій Кизь.

«Всі ці справи були передані в інше управління, були проаналізовані, старшим групи прокурорів був призначений тепер уже мій заступник Сергій Миколайович Кизь, і Кулик і його команда показували всі докази, які, на його думку, свідчать про можливість підписання підозри», - заявив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що підозру отримає особа, яка безпосередньо ставив свій підпис на документах брокерського характеру.

«Кизь вбачає достатність доказів, зібраних групою Кулика. Тому підозра отримає людина, яка безпосередньо ставив свій підпис на документах брокерського характеру, пан Стеценко, заступник групи ICU, Гонтарєва як керівник ICU, і пан Філатов як адвокат, який обслуговував цю угоду», - сказав він.

За словами Луценка, якщо підозра буде доповнена всіма необхідними доказами, справа буде передана до суду.

Відзначимо, за версією слідства, брокерська фірма ICU була задіяна в угоді між державним Аграрним фондом і Брокбізнесбанком олігарха Сергія Курченко, в результаті чого були розкрадені гроші Аграрного фонду.

Нагадаємо, ГПУ проситиме відсторонити від роботи 4 суддів ОАСК.

Раніше повідомляється, ГПУ викликала на допит голову Державної судової адміністрації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: