«НАБУ погоджує підозри у посольстві»: у ГПУ не прокоментували слова Луценка

Читать на русском

У Генпрокуратурі відмовилися з урахуванням деперсоналізації та дозволу слідчого або прокурора надати документ, який підтверджує слова свого екс-керівника.
Юрій Луценко

У Генеральній прокуратурі України відмовилися надати документ, який підтверджує слова колишнього генерального прокурора Юрій Луценка про погодження Національним антикорупційним бюро проектів підозр у «посольстві дружньої нам країни».

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

У запиті журналіст просив надати відповідний документ з урахуванням деперсоналізації та дозволу слідчого або прокурора на це, оскільки слова екс-генпрокурора зробили резонанс у ЗМІ. Втім, у Генпрокуратурі послалися на статтю 222 Кримінального процесуального кодексу України про недопустимість розголошення таємниці досудового розслідування.

«Відповідно до частини 1 ст. 222 КПК України відомості досудового розслідування у конкретних кримінальних провадженнях відносяться до таємниці слідства і можуть бути розголошені лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим. З огляду на викладене повідомляємо, що запитувана вами інформація відповідно до ст. 222 КПК України та ст.ст. 6, 8 Закону України «Про доступ до публічної інформації» є інформацією з обмеженим доступом та не підлягає розголошенню», – йдеться у листі.

Як відомо, в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» Луценко заявив, що у нього є законні докази того, що НАБУ передає проекти підозри «у посольство дружньої нам країни».

«У мене згідно з рішенням суду є законно отримані докази того, що працівники НАБУ передають проекти підозр у посольство одної із дружніх нам країн. І про це відомо... цій дружній державі», – підкреслив екс-генпрокурор.

Нагадаємо, 29 серпня Луценка звільнили з посади генпрокурора. Замість нього парламент призначив заступника глави Офісу президента Руслана Рябошапку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: