Луценко перед відставкою відібрав у слідчих ГПУ низку справ

Читать на русском
Екс-генпрокурор Юрій Луценко в свій останній робочий день відібрав у департаменту спецрозслідування ГПУ ряд справ.

Екс-генпрокурор Юрій Луценко в свій останній робочий день відібрав у департаменту спецрозслідування ГПУ ряд справ, а також закрив провадження проти екс-першого заступника спікера Верховної Ради Ігоря Калетника у справі про «диктаторські закони 16 січня».

Про це йдеться в повідомленні Управління спецрозслідування ГПУ в Facebook, пише «Слово і Діло».

«У кримінальному провадженні за підозрою ряду колишніх високопоставлених чиновників, президенту і народним депутатам України в організації та голосуванні незаконним способом за« диктаторські закони» 29.08.2019 заступником генерального прокурора Кіземою С.М. без вивчення матеріалів кримінального провадження прийнято рішення про закриття провадження щодо Калетника І.Г. за відсутністю складу злочину в його діях», - йдеться в повідомленні.

Крім того, перед самим звільненням 29 серпня, між 18 і 19 годинами, Луценко відібрав у слідчих управління спецрозслідування ГПУ 20 кримінальних проваджень на підставі «неефективного здійснення досудового розслідування».

«Уже сьогодні, 30.08.2019, коли слідчі управління спеціальних розслідувань в робочому режимі намагалися увійти в ЄРДР для доступу до своїх проваджень, виявилося, що деякі слідчі позбавлені такої можливості», - кажуть в управлінні і додають, що за кількома з цих справ слідчі вже готували підозри.

«Ну, і вишенькою на торті став наказ Луценка, яким головного військового прокурора Матіоса А.В., при наявності у нього реального конфлікту інтересів, визначили тим, хто курирує заступником по роботі УСР», - відзначають в ГПУ.

Там припустили, що це зроблено для того, щоб «знати і контролювати інші кримінальні провадження, які ще залишилися у слідчих».

Нагадаємо, увечері 29 серпня Верховна Рада призначила генпрокурором Руслана Рябошапку, попередньо звільнивши Луценка, який раніше в той день написав заяву на відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: