У Кабміні пропонують новий податок для айтівців

Читать на русском
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пропонує створити Фонд розвитку людського капіталу для IT-галузі і ввести добровільний збір.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пропонує створити Фонд розвитку людського капіталу для IT-галузі і запровадити добровільний збір.

Про це він сказав в кулуарах зустрічі уряду з експортної ІТ індустрією в середу, 4 вересня, повідомляє «Слово і Діло» з посиаланням на Інтерфакс.

Наймолодший прем'єр України: чого чекати від ГончарукаВерховна Рада IX скликання більшістю проголосувала за призначення прем'єром Олексія Гончарука.

За його словами, кошти цього Фонду підуть на стипендії для талановитих студентів, гранти для молодих вчених і створення освітньої інфраструктури.

У свою чергу голова Державної податкової служби Сергій Верланов повідомив, що пропонується ввести спеціальну опцію оподаткування для ФОП в IT-галузі.

Крім 5% -го єдиного збору, 1,5% -го військового збору та ЄСВ з двох мінімальних зарплат, голова ДПС передбачає введення збору на розвиток людського капіталу. Він адмініструватиметься службою і надходитиме до Фонду, котрий керує галуззю, а його ставка буде поступово піднята з 1% в 2020 році до 5% в 2024 році.

За словами Верланова, ця опція оподаткування надасть більше гарантій і переваг, однак перехід на неї є добровільним, і бажаючі можуть залишитися на сьогоднішній третій формі оподаткування «спрощенців».

Як підкреслив Гончарук, в уряді розраховують, що це дозволить через 10 років збільшити експорт галузі з $ 3 млрд до 10 млрд, кількість працівників в галузі зросте з 165 тис. до 650 тис. осіб.

Раніше Гончарук розповів, з яких питань консультується із Зеленським.

Також нагадаємо, Гончарук розповів про перше рішення Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: