Кабмін планує встановити граничний рівень оплати комунальних послуг

Читать на русском
Кабмін планує визначити рівень витрат домогосподарств на комунальні послуги так, щоб оплата комуналки була доступною для середньостатистичної сім'ї.

Кабмін планує визначити рівень витрат домогосподарств на комунальні послуги так, щоб оплата комуналки була доступною для середньостатистичної сім'ї.

Безкоштовна комуналка для пенсіонерів: чи реально та в чому ризикМалозабезпеченим літнім людям після 70 років пропонують надати нові пільги. Зокрема, пенсіонери, старші за 70 років, можуть бути повністю звільнені від оплати компослуг. Про ініціативу ОПУ поговорили з експертами.

Про це повідомила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак, передає прес-служба міністерства, пише «Слово і Діло».

«Вже до кінця тижня ми маємо відпрацювати бачення соціального стандарту, який відсоток доходу може платити сім'я за комунальні послуги так, щоб їй це було доступно», - зазначила Бабак.

Крім доступності для людей комунальних послуг, серед пріоритетів роботи міністр визначила і своєчасне відкриття опалювального сезону.

«Першочергове тактичне завдання - опалювальний сезон у містах повинен початися без зривів. Органи місцевого самоврядування мають виконати покладені на них зобов'язання, щоб люди вчасно отримали тепло», - зазначила Бабак.

Раніше в Мінсоцполітики розкритикували пеню за борги із комуналки.

Також нагадаємо, сума субсидій на комуналку зросла майже в половину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: