Перемир'я на Донбасі приносить плоди - Сайдік

Читать на русском
Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік вважає нинішнє перемир'я на Донбасі ефективним, так як за останні два тижні не було зареєстровано жодної жертви серед цивільного населення.

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік вважає нинішнє перемир'я на Донбасі ефективним, так як за останні два тижні не було зареєстровано жодної жертви серед цивільного населення.

Про це він сказав в середу, 4 вересня, в Мінську за підсумками засідання ТКГ.

За місяць «хлібного перемир’я» загинуло 8 українських військовихЗ 21 липня по 20 серпня в результаті обстрілу з боку бойовиків загинули вісім українських військовослужбовців, 17 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

«Результати останніх засідань Тристоронньої контактної групи по Донбасу (ТКГ) вселяють певний оптимізм. Перемир'я, узгоджене ТКГ і взаконене від 21 липня, продовжує приносити результати, незважаючи на деяке загострення ситуації в останні дні», - сказав Сайдік у Мінську за підсумками засідання ТКГ.

Він повідомив, що за останні два тижні, за даними СММ ОБСЄ, не було зареєстровано жодної жертви серед цивільного населення. Крім того, кількість цивільних жертв залишається найнижчою з початку конфлікту.

Сайдік також відзначив позитивну динаміку щодо імплементації рішень ТКГ з відновлення моста в Станиці Луганській.

«Зокрема, на цей момент розмінування підходів до мосту завершене. Проводиться демонтаж фортифікаційних споруд, що дозволить розпочати підготовку і проведення ремонту», - заявив спецпредставник.

Крім того, Сайдік нагадав, що завтра виповнюється п'ять років з дня підписання Мінського протоколу. «У зв'язку з цим учасники ТКГ ще раз підтвердили повну прихильність до Мінських угод», - підкреслив він.

За інформацією спецпредставника, ТКГ на засіданні також обговорила перспективи відновлення розведення сил і засобів у Золотому і Петровському; питання водопостачання; перспективи обміну утримуваними; амністію; місцеві вибори.

Нагадаємо, 1 вересня група спостерігачів СММ ОБСЄ потрапила під обстріл у непідконтрольному українській владі селі Пікузи Донецької області. У 30 метрах від них вибухнула граната.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: