Комбриг ЗСУ розповів подробиці загибелі морських піхотинців

Читать на русском
Стали відомі деякі подробиці загибелі чотирьох українських морпіхів, які тримали позиції в районі селища Павлопіль Донецької області.

Стали відомі деякі подробиці загибелі чотирьох українських морпіхів, які тримали позиції в районі селища Павлопіль Донецької області.

Про них розповів командир окремої 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ, полковник Андрій Ігнатов, пише «Слово і Діло».

За його словами, сьогодні, близько 10:30, від одного зі спостерігачів на позиціях у Павлопілі надійшло повідомлення про порушення противником умов перемир'я і був зафіксований вибух, ймовірно, гранати зі станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 або міни забороненого 82 мм калібру.

«Після уточнення інформації, коли він просунувся по ходу повідомлення, на місці вибуху виявив четверо військовослужбовців, які постраждали від мінно-вибухових травм, проте до моменту його прибуття (це було через хвилину) вони ознак життя не подавали», - розповів полковник.

«Була організована евакуація особового складу, посилено спостереження, вивчено всі обставини, які привели до загибелі військовослужбовців. На місці вибуху виявлена ​​воронка, характерна для розриву артилерійського боєприпасу, але вивчені звукові обставини показують, що міна, швидше за все, була переобладнана таким чином, що її запуск здійснювався без застосування самого міномету», - додав комбриг.

Нагадаємо, сьогодні на Донбасі загинули чотири бійці ЗСУ. З 00.45 протягом майже години сепаратисти застосовували озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю біля села Богданівка Донецької області.

Також відзначимо, Зеленський вимагає провести переговори через загибель військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: