Динаміка обстрілів ООС: 786 порушень режиму припинення вогню в червні-липні

Читать на русском

У зоні проведення операції Об'єднаних сил із 20 червня до 28 липня було зафіксовано 786 порушень режиму припинення вогню, це майже в півтора раза більше, ніж місяцем раніше. В результаті обстрілів загинули 12 українських військовослужбовців, 102 отримали поранення. «Слово і Діло» показало динаміку обстрілів.

Кінець червня й початок липня видалися на Донбасі «спекотними» – в середньому за день було по 30 обстрілів. 24 червня масовані обстріли були на донецькому напрямку, бойовики використовували міномети калібру 82 мм та 120 мм, а також 122-мм гармати. В підсумку були поранені 4 українських військових, за два дні до цього поранення отримали 8 військових і один загинув.

26 червня бойовики також провели масовані обстріли на донецькому напрямку, в результаті чого були поранені 7 бійців. А 4 липня загострення було вже на донецькому та луганському напрямках: один загиблий, троє поранених.

42 обстріли зафіксували 10 липня, бойовики використовували міномети та гармати на обох напрямках. Тоді загинув один військовий і 9 отримали поранення. Після цього дня кількість обстрілів з боку бойовиків трохи знизилася.

Тристороння контактна група на зустрічі в Мінську домовилася в ніч із 21 на 22 липня запровадити режим припинення вогню – «хлібне перемир'я», яке бойовики порушили першого ж дня. З 21 липня на Донбасі буквально через день обстрілюють українські позиції, двоє військових були поранені.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, як у 2014-2019 роках змінювалася думка українців щодо шляхів вирішення конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: