Жорсткий Brexit: у Британії можуть початися перебої з продовольством

Читать на русском
Вихід Великобританії з Євросоюзу без угоди з Брюсселем може призвести до недостачі продуктів харчування, медикаментів та пального в країні.

Вихід Великобританії з Євросоюзу без угоди з Брюсселем може призвести до недостачі продуктів харчування, медикаментів та пального в країні.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в секретних урядових документах Операція Yellowhammer, передає The Sunday Times.

Згідно з документами, внаслідок жорсткого Brexit є ризик виникнення критичної ситуації в портах і суворого кордону з Ірландією, а також зростання видатків на соціальне забезпечення.

Автори документів побоюються, що розпалювання ситуації на кордоні з Ірландією може призвести до масових протестів, блокування доріг, а затримки на кордоні можуть торкнутися питання строків постачання палива.

Також припускається, що до 85% вантажних транспортних засобів можуть зіткнутися з затримкою в кілька днів під час проходження французької митниці.

Крім цього, британський уряд вважає, що мита на імпорт бензину можуть призвести до закриття двох нафтопереробних підприємств, втрати роботи 2 тис. осіб і страйків.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон обіцяв вивести Велику Британію з Євросоюзу 31 жовтня, незалежно від того, чи вдасться йому укласти угоду з Брюсселем.

Значна частина британського парламенту вважає угоду з ЄС обов’язковою умовою Brexit.

На референдумі 23 червня 2016 року 51,9% тих, хто проголосував, підтримали вихід Великої Британії з Європейського союзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: