У Кабміні пропонують не поспішати із запуском російськомовного каналу

Читать на русском
Новий міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський пропонує не поспішати із запуском російськомовного телеканалу для протидії російській пропаганді.

Новий міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський пропонує не поспішати із запуском російськомовного телеканалу для протидії російській пропаганді.

Про це він заявив в інтерв'ю lb.ua, пише «Слово і Діло».

Російськомовний канал в Україні: що транслювати та в якому форматіУ Зеленського планують запустити міжнародний російськомовний канал. Як говорять в ОПУ, мета актуальна на окупованих територіях Донбасу та Криму.

За його словами, із запуском такого телеканалу не варто поспішати, тому що такому медіа слід сформувати чітке завдання.

«Я б не поспішав, бо нові платформи — це інструмент. І російськомовний канал — це теж тільки інструмент. Давайте зрозуміємо, яке завдання ми перед собою ставимо», — зазначив Бородянський.

Він також висловив сумнів у словах президента Володимира Зеленського про те, що російськомовний канал допоможе «повернути розум людям» на окупованих територіях.

«Як ми це будемо міряти? Ми маємо сказати: ось є завдання, ось є інструменти, ось є наслідки їхнього використання, ось є ресурс, який необхідно на це витратити. Виклали, подивилися, покрутили, сказали: «О'кей, дійсно, цю проблему можна розв'язати російськомовним каналом». Це коштуватиме стільки-то грошей. Або ні, це завдання можна виконати по-іншому, і елементи цього рішення нам дадуть ось такі побічні ефекти», — підкреслив Бородянський.

Раніше у Зеленського розповіли про особливості роботи російськомовного телеканалу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: