У Зеленського розповіли про особливості роботи російськомовного телеканалу

Читать на русском
Російськомовний телеканал, створення якого анонсували у Зеленського, має бути спільним продуктом багатьох українських ЗМІ.

Російськомовний телеканал, створення якого анонсували у Зеленського, має бути спільним продуктом багатьох українських ЗМІ.

Про це в четвер, 1 серпня, заявив радник президента України, новообраний депутат Верховної Ради Микита Потураєв, повідомляє Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

Російськомовний канал в Україні: що транслювати та в якому форматіУ Зеленського планують запустити міжнародний російськомовний канал. Як говорять в ОПУ, мета актуальна на окупованих територіях Донбасу та Криму.

«Це має бути співпраця приватних медіа, держави, Громадського мовника, а також і так званої громадянської журналістики, оскільки у нас не буде можливості отримувати достовірну інформацію з Криму, з окупованих територій. Ми можемо отримувати достовірну інформацію для тих же телевізійних новин тільки за допомогою громадянської журналістики», - сказав Потураєв.

За його словами, такий телеканал буде працювати в першу чергу на окуповані території та за кордон.

«У нас є окремі проекти, спрямовані на окуповані території, ми їх не повинні втратити. Вони в тому числі і приватні, ATR прекрасно мовить на Крим настільки, наскільки може, його теж глушать», - підкреслив радник Зеленського.

Він зазначив, що Україна має створити хоча б один потужний канал іномовлення з додатковим фокусом на непідконтрольні Києву території.

Нагадаємо, що раніше в офісі президента заявили про намір створити всесвітній російськомовний канал. Перший помічник президента України Сергій Шефір також заявив, що в команді Зеленського ведуть роботу зі створення «інформаційно сильного каналу». За його словами, розглядаються варіанти інтернет-платформи і супутникового каналу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: