Російськомовний канал в Україні: що транслювати та в якому форматі

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Якщо йдеться про інформаційний канал, де сидітимуть «голови, що говорять, то сенсу таке робити немає. Водночас ідея потрібна й цікава. Такий продукт зможе «злетіти», якщо не буде повністю дотаційним із бюджету.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

За його словами, вкрай важливим буде формат каналу. Він має бути легким і розважальним – гумор та інфотеймент.

«По-друге, публічні особи. Наявність не повністю політичного майданчика дасть можливість запрошувати й російських лідерів думки, які погано вписуються в російський канон. Від Андрія Макаревича до реперів Фейса та Елджея. Їх і аудиторію потрібно переконати, що хіп-хоп – це новий рок-н-рол. З бунтом, протестами й голосами поколінь», – зазначив Охотін.

Долучати українських політологів і ставити провокативні запитання не варто, додав він.

«І тут по-третє. Потрібно говорити про «молоду Росію». Про їхню країну, якою вона могла би бути без чекістів і підривів будинків. Говорити про Чечню та «Курськ». Висміювати чиновників без «масляковщини», – підкреслив експерт.

У мережі обговорюють ідею ОП запустити в Україні міжнародний російськомовний каналВ Офісі президента планують створити російськомовний канал, щоб боротися за українців на окупованих територіях і росіян.

Хороший пропагандистський канал – це не інформаційний gang bang, а формування альтернативного шляху розвитку Росії. Лагідно, як у часи «perestroika», уточнив він.

«По-четверте, не варто боротися за супутникові канали. Є Youtube. І є досвід того ж «Кварталу 95» щодо розкрутки в «трубі». Російські блогери також геть не самостійні. Побіжний аналіз показує, що більшість іменитих інтернет-зірок взаємодіють із холдингом ТНТ, який працює з мережею», – пояснив політтехнолог.

І звідси п‘яте – гроші. Добро має бути рентабельним. Кураторам нового каналу точно потрібно буде робити бізнес-план, із KPIs за переглядами, за планом заробітків із концертів та інших проектів зірок нашого каналу. В ідеалі українці мають створити більш сучасні альтернативи фестивалям «Нова хвиля» в Юрмалі та «Слов'янський базар» у Вітебську. Інший варіант – державні кредити на 3-5 років на вироблення продукту. Запустилися, попрацювали, заробили, повернули, наголосив він.

«Це не має бути банально. Сподіваюся, у Володимира Зеленського не почнуть створювати проект «під кума», як це було у Мінстеці», – резюмував Петро Охотін.

В Офісі президента говорять, що цей телеканал буде державним, і вже домовляються з приватними каналами про передачу прав на використання їхнього найкращого контенту.

Як відреагували соцмережі на ідею ОПУ запустити такий канал – у нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: