Дуда закликав Європу до рішучості

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда заявив про необхідність протистояти новим військовим провокаціям, а також не допустити нової військової агресії.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив про необхідність протистояння новим військовим провокаціям, а також не допустити нової військової агресії.

Про це він заявив у Варшаві на церемонії пам'яті на честь 80-річчя із дня початку Другої світової війни, передає «Слово і Діло» з посиланням на Wiadomosci.

Президент Польщі привів у якості прикладів порушення кордонів держав і військової агресії, що відбулися в 2008 році в Грузії та в 2014 в Україні.

«Грузія в 2008 році, Україна в 2014 році. До цього дня окупація, військовополонені, провокації. Ми маємо бути рішучими. Ми несемо відповідальність перед громадами Європи і світу за те, що ніколи більше не буде збройної агресії», - сказав Дуда, маючи на увазі дії Росії.

Нагадаємо, у Варшаві сьогодні проходять пам'ятні заходи до 80-ї річниці початку Другої світової війни, участь у яких також бере президент України Володимир Зеленський.

Раніше Дуда підтримав продовження санкцій проти Росії.

Також нагадаємо, Дуда звернувся до Зеленського з проханням про відновлення ексгумації польських могил.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: