Польща вимагатиме репарації від ФРН – Дуда

Читать на русском
Напередодні пам'ятних заходів з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни офіційна Варшава підтвердила намір вимагати репарації від Берліна.

Напередодні пам'ятних заходів з нагоди 80-річчя початку Другої світової війни офіційна Варшава підтвердила намір вимагати репарації від Берліна.

Виплата компенсацій країнам, які зазнали нападу з боку нацистської Німеччини під час війни, є питанням відповідальності і моралі, заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю німецькому виданню Bild, опублікованому в суботу, 31 серпня, пише «Слово і Діло».

Військові дії «завдали Польщі величезної шкоди», зазначив глава держави. За його словами, майже шість мільйонів поляків були вбиті, а міста лежали «в руїнах». Більшість загиблих були мирними жителями, додав Дуда.   У 2017 році в Польщі була сформована парламентська комісія з цього питання. Вона має намір незабаром представити свій висновок. Президент країни висловив упевненість, що рішення буде знайдено.   При цьому глава держави особливо відзначив хороші відносини між Польщею і Німеччиною, назвавши їх «прикладом для народів цього світу».   За минулий з моменту закінчення війни час Берлін і Варшава «повністю помирилися», підкреслив Дуда.

Раніше повідомлялося, що більшість поляків хочуть репарацій від Німеччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: