Бойовики саботують відновлення мосту в Станиці Луганській - СЦКК

Читать на русском
Окупаційна адміністрація й надалі саботує початок робіт із відновлення зруйнованого моста на ділянці розведення в Станиці Луганській.

Окупаційна адміністрація й надалі саботує початок робіт із відновлення зруйнованого моста на ділянці розведення в Станиці Луганській.

Про це повідомляє Українська сторона спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування, передає штаб ООС, пише Слово і Діло.

«Представниками української сторони в СЦКК в 09: 30-10: 15, 1 вересня була проведена зустріч із дзеркальними патрулями СММ ОБСЄ, продемонстрована готовність наших розрахунків до проведення робіт з обстеження ділянки місцевості біля мосту, розібрані і розчищенні завалів зруйнованої частини мосту. Через СММ ОБСЄ до НЗФ РФ була доведена наша готовність до проведення робіт, на що було отримано відмову щодо гарантій безпеки і відмова їх забезпечити, пояснюючи це відсутністю детального плану відновлювальних робіт», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на 1 вересня були заплановані демонтаж, розбирання і вивезення елементів конструкцій зруйнованого мосту, пошкоджених металевих конструкцій, прибирання бар'єрного загородження і будівельного сміття.

Разом із тим, інформують у СЦКК, напередодні, 31 серпня, окупаційна адміністрація відмовила представникам Укртрансмосту в доступі до зруйнованої частини моста. Фахівці змушені були виїхати, так і не оглянувши ділянки зруйнованого моста для визначення обсягів відновлювальних робіт.

«Блокування окупаційною адміністрацією робіт у Станиці Луганській в черговий раз свідчить про цілеспрямоване недотримання збройними формуваннями Російської Федерації і їхніми найманцями своїх зобов'язань, пов'язаних із відновленням інфраструктури в даному районі», - додали в СЦКК.

Раніше ОБСЄ констатувала зрив початку ремонту моста в Станиці Луганській.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: