Зеленський зустрівся з головою Антикорупційного суду

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 7 червня, зустрівся з головою Верховного суду Валентиною Данишевською і головою Антикорупційного суду Оленою Танасевич.

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 7 червня, зустрівся з головою Верховного суду Валентиною Данишевською та головою Антикорупційного суду Оленою Танасевич.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

«Хочемо допомогти антикорупційному суду вирішити проблеми для якнайшвидшого початку роботи», - сказав президент.

Антикорупційний суд розпочне роботу у вересні. Чи виправдає довіру новий орган?Збори суддів Вищого антикорупційного суду України ухвалили рішення про початок роботи новоствореного суду 5 вересня 2019 року. Головою новоствореного суду обрали Олену Танасевич.

Під час зустрічі було наголошено, що ефективна діяльність антикорупційних органів України є вимогою суспільства. Також учасники обговорили стан готовності антикорупційного суду до початку роботи 5 вересня, зокрема проблеми із приміщенням та робочими місцями для суддів.

Відповідно до закону про Антикорсуд, будівля суду оснащується сучасними засобами для забезпечення особистої безпеки суддів та зберігання документації. Також Апеляційна палата ВАКС і судові палати ВАКС не можуть розміщуватися в одній будівлі, зокрема разом із іншими судами і їхніми апаратами.

У 2018 році Кабмін виділив дві будівлі для ВАКС, які зараз є непридатними і вимагають тривалого капітального ремонту. Для тимчасового розміщення антикорупційного суду і його Апеляційної палати Держсудова адміністрація надала приміщення Печерського районного суду Києва. Однак це не узгоджується з вимогами статті 15 закону України Про Вищий антикорупційний суд.

За словами Танасевич, невирішене питання з приміщенням може привести до зриву початку роботи антикорупційного суду. У той же час вона повідомила, що з боку ВАКС вживаються всі необхідні заходи для своєчасного початку роботи суду.

Для вирішення проблеми з розміщенням суду за дорученням президента знайдені й напрацьовані конкретні пропозиції, реалізація яких розпочнеться найближчим часом. Президент підкреслив готовність вживати всіх заходів, необхідних для забезпечення належного функціонування Антикорупційного суду.

Раніше в АП розповіли подробиці законопроекту про «незаконне збагачення».

Також нагадаємо, в лютому Антикорупційний суд був зареєстрований як юридична особа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: