З'ясувалися деталі телефонної розмови Зеленського з Меркель

Читать на русском
Зокрема, Зеленський повідомив про виконання українською стороною домовленостей з розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської.

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Ангелою Меркель подякував Федеральному канцлеру Німеччини за послідовну позицію ФРН щодо неможливості повернення Росії до Великої сімки в умовах агресії проти України і окупації Криму.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

Крім результатів саміту Групи семи в Біарриці глави держав обговорили ситуацію з безпекою на сході України. Зокрема, Зеленський повідомив про виконання українською стороною домовленостей з розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської.

Також президент підтвердив, що Україна залишається послідовною у виконанні своїх зобов'язань щодо мирного врегулювання на Донбасі, яке можливо з використанням політико-дипломатичних механізмів.

«Президент України закликав терміново провести зустріч лідерів країн Нормандської четвірки для обговорення мирного процесу і узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту», - зазначено в заяві прес-служби.

Також повідомляється, що Ангела Меркель підтримує зусилля України щодо встановлення миру на Донбасі. Канцлер також погодилася із необхідністю проведення нормандської зустрічі на вищому рівні найближчим часом.

«Досягнуто домовленості про підготовчої зустрічі дипломатичних радників глав держав і урядів 2 вересня цього року», - резюмували в Офісі президента.

Раніше Меркель підтримала переговори між Зеленським і Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: