На саміті G7 обговорять Україну - Меркель

Читать на русском
Канцлер Німеччини заявила, що ситуація в Україні стане однією з важливих тем зустрічі Великої сімки.

Учасники саміту «Великої сімки» у французькому Біарриці обговорять, зокрема, такі теми, як відносини з Росією, а також питання України.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 24 серпня, заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель у своєму щотижневому підкасті.

Україна звернулася до G7 через «повернення» РосіїПосольство України в США звернулося до лідерів країн Великої сімки (G7) із закликом змусити Росію повернутися до конструктивної поведінки.

«Такий саміт дає можливість... поговорити про те, які завдання зовнішньої політики нам потрібно вирішити. Зрозуміло, мова піде про Україну, і ми поговоримо про Росію, про ситуацію в Сирії та Лівії, де дуже хитка ситуація, і ще більше поглибимо партнерство з Африкою», - зазначила Меркель.

Також вона додала, що мова на саміті G7 піде про тему захисту клімату, пожежі в Амазонії.

А в повідомленні на сайті відомства канцлера ФРН зазначається, що повернення в групу Росії на цей момент не є актуальним.

«Повернення до формату G8 з Росією поки не обговорюється. Усі партнери G7 вирішили відсторонити Росію від групи-вісімки через анексію Криму з порушенням міжнародного права», - заявили в німецькому уряді.

У той же час там зазначили, що «розширення групи на основі спільних цінностей можливе в будь-який час за згодою всіх партнерів G7».

Нагадаємо, сьогодні у Франції розпочинається саміт G7. Головним пріоритетом саміту в цьому році буде тема боротьби з нерівністю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: