Зарплати членів Кабміну за липень: Клімкін став найбільш високооплачуваним міністром

Читать на русском

Серпень стане останнім місяцем роботи Кабінету міністрів Володимира Гройсмана. «Слово і Діло» вже підбило остаточні підсумки виконання обіцянок міністрами, сьогодні розберемося, скільки вони заробили в минулому місяці.

Найбільш високооплачуваним міністром липня став глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін — 130 тис. 882,98 грн. Найцікавіше, що вже два місяці Клімкін перебуває у відпустці, більше 110 тис. грн з його зарплати склали відпускні за липень і серпень.

Трохи менше — 130 тис. 769,29 грн — заробив міністр соціальної політики Андрій Рева. Йому, крім окладу і стандартних надбавок, нарахували премію за червень і липень, відпускні за липень і серпень, а також матеріальну допомогу на оздоровлення.

У першу п'ятірку найбільш високооплачуваних також увійшли віце-прем'єр-міністри В'ячеслав Кириленко і Павло Розенко (113,1 тис. грн і 109,5 тис. грн), міністр фінансів Оксана Маркарова (105,1 тис. грн).

Зарплата прем'єр-міністра Володимира Гройсмана минулого місяця, як зазвичай, склала близько 37,4 тис. грн. Менше всіх заробила міністр у справах ветеранів Ірина Фриз — 17,2 тис. грн, а також міністр інформаційної політики Юрій Стець — 16,3 тис. грн. Нагадаємо, Стець вже тривалий час отримує тільки оклад та індексацію.

У Мінсоцполітики добре заробляє не тільки Рева: його перший заступник Ольга Крентовська отримала в липні найбільше серед членів уряду — 198 тис. 660 грн. Висока зарплата була у заступника міністра фінансів Василя Шкуракова і у заступника Клімкіна Сергія Кислиці — 146 тис. 715 грн і 160 тис. 341 грн відповідно.

Нагадаємо, раніше ми проаналізували, як кожен з міністрів виконував обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: