Помпео заявив, що працюватиме над поверненням Росії до G7

Читать на русском
Держсекретар США Майк Помпео пообіцяв, що Сполучені Штати будуть працювати над поверненням Росії до G7.

Держсекретар США Майк Помпео пообіцяв, що Сполучені Штати працюватимуть над поверненням Росії до G7.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у інтерв'ю телеканалу Fox59.

На G7 краще запросити Україну, а не Росію - ТускВиступаючи на прес-конференції перед початком саміту в Биаррице Туск заявив, що «причини, за якими запрошення РФ було відкликане в 2014 році, все ще актуальні».

На питання, чи згоден Помпео з заявою президента Дональда Трампа про те, що Росію слід запросити назад на саміт G7 в наступному році, він відповів, що США «повинні це робити».

«Президент вважає, що це те, що ми повинні робити. Я працюю на президента. Звичайно, ми будемо працювати для досягнення цієї мети», - сказав Помпео.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон за підсумками саміту G7 в Біарріце заявив, що країни «Великої сімки» не прийшли до консенсусу з приводу повернення Росії в «велику сімку».

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп посварився зі своїми колегами з «Великої сімки» на саміті в Біарріце, наполягаючи на поверненні Росії в G7 і відкидаючи аргументи тих, хто виступив проти цієї ініціативи.

Раніше повідомлялося, що на саміті G7 обговорювалося питання повернення до формату G8 з участю Росії і лідери «Великої сімки» відхилили цю ідею, але вирішили посилити координацію з Москвою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: