Головреда «РИА Новости Украина» відпустили з-під варти (доповнено)

Читать на русском
Суд задовольнив апеляцію на продовження тримання під вартою головреда РИА Новости-Украина Кирила Вишинського, якого підозрюють у держзраді.

Суд задовольнив апеляцію на продовження тримання під вартою головреда «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого підозрюють у держзраді.

Як пише «Слово і Діло», по це інформує «Громадське».

Запобіжний захід змінили з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

Вишинський був під вартою 1 рік і 3 місяці.

Раніше повідомлялося, що суд може випустити Вишинського з СІЗО у зв'язку з визнанням Конституційним судом неконституційною норми Кримінального процесуального кодексу, якою суд фактично зобов'язувався застосовувати безальтернативний запобіжний захід (утримання під вартою) стосовно низки осіб, підозрюваних у тяжких і особливо тяжких злочинах.

19 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий обміняти Вишинського на українського режисера Олега Сенцова, їх обмін має відбутись одночасно.

Москалькова відкинула можливість обміну Вишинського.

Керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді.

Йому закидають участь у пропагандистських акціях в Криму навесні 2014 року, спрямованих на підтримку російської окупації півострова.

За це президент Росії Володимир Путін закритим указом нагородив громадянина України Кирила Вишинського медаллю за заслуги перед вітчизною.

Крім того, за даними слідства, після повернення до Києва він залучив своїх підлеглих до випуску матеріалів, що пропагують терористичні організації «ДНР-ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: