Американському сенатору відмовили у в'їзді до Росії

Читать на русском
Американський сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі отримав відмову від російської влади на отримання візи для в'їзду до РФ.

Американський сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі отримав відмову від російської влади на отримання візи для в'їзду до РФ.

Парламентар мав намір відвідати РФ у складі двопартійної делегації конгресменів, повідомляє The Voice of America, пише «Слово і Діло».

Безвізовий режим з ЄС: чому українцям відмовляють у праві в'їздуДва роки тому для громадян України набув чинності безвізовий режим із країнами Європейського союзу.

«На жаль, російський уряд ще більше ізолює свою країну, перешкоджаючи нашому візиту і ряду інших візитів в останні місяці. З огляду на крах угод про контроль над озброєннями і значну внутрішню опозицію авторитарного режиму Володимира Путіна, це потенційно небезпечний момент для тендітних відносин між нашими двома країнами, і шкода, що Росія не зацікавлена ​​в діалозі», - прокоментував Мерфі заборону на в'їзд до Росії.

Він акцентував увагу на важливості підтримки діалогу між Вашингтоном і Москвою в моменти напруженості. Мерфі також вказав на володіння РФ і США двома найбільшими ядерними арсеналами в світі, які можуть знищити дві країни. У світлі цього, і США і РФ зобов'язані забезпечувати безпеку миру і запобігати конфліктам між собою, зазначив він.

Раніше сенатор-республіканець Рон Джонсон зі штату Вісконсін також повідомив про відмову у в'їзді до РФ, куди він прямував у складі тієї ж двопартійної делегації.

Джонсон мав намір зустрітися з кількома російськими чиновниками, американськими бізнесменами і представниками громадянського суспільства.

Раніше Україна заборонила в'їзд російській телеведучій.

Нагадаємо, російському музикантові заборонили в'їзд в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: