На протестах у Гонконзі поранили 15 поліцейських

Читать на русском
Поліція Гонконгу заявляє про 15 постраждалих правоохоронців під час сутичок з радикально налаштованими демонстрантами, 30 з яких були затримані.

Поліція Гонконгу заявляє про 15 постраждалих правоохоронців під час сутичок з радикально налаштованими демонстрантами, 30 з яких були затримані.

Про це йдеться в прес-релізі поліції, пише «Слово і Діло».

Як повідомлялося, напередодні в Гонконзі продовжилися антиурядові протести, поліція застосувала сльозогінний газ для розгону натовпу, а потім водяні гармати для розчищення встановлених демонстрантами барикад.   Поліція заявляє, що деякі радикально налаштовані учасники протесту заблокували кілька доріг в місті, паралізувавши рух транспорту. Вони також кидали цеглини і світили лазерами в правоохоронців.   Поліція зазначає, що ввечері велика група вкрай жорстоко налаштованих демонстрантів розорювала магазини і розважальні заклади на одній із площ міста. Вони кидали в поліцейських різні предмети. Один із співробітників поліції впав на землю, його оточили протестуючі і почали бити.   Тоді шість поліцейських дістали пістолети. Для забезпечення безпеки інших співробітників «один із поліцейських зробив попереджувальний постріл у небо». Незабаром після цього демонстранти розійшлися по іншим районам міста.   «В ході операцій 15 поліцейських були поранені і відправлені на лікування до лікарні... Поліція затримала 29 чоловіків і жінок у віці від 12 до 48 років», - йдеться в заяві.   Протестуючі були затримані у зв'язку з участю в незаконних зборах, їх звинувачують у незаконному володінні зброєю і нападі на співробітників поліції. Правоохоронці засудили насильство, яке «вийшло за рамки цивілізованого суспільства».   Масові протести в Гонконзі почалися після розгляду поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна в материковий Китай.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: