Протести в Гонконзі: поліція заарештувала 149 осіб

Читать на русском
За останні кілька днів протестів поліція Гонконгу заарештувала 149 осіб. Серед затриманих 111 чоловіків і 38 жінок у віці від 15 до 53 років.

За останні кілька днів протестів поліція Гонконгу заарештувала 149 осіб.

Як повідомляє China Daily, про це заявив заступник комісара поліції Гонконгу Тан Пін-Чен, пише «Слово і Діло».

«Радикали продовжують здійснювати беззаконня і ескалують насильство в регіоні. Вони здійснюють акти насильства по всьому Гонконгу, доставляючи серйозні незручності жителям і піддаючи їх життя небезпеці», - заявив Пін-Чен.

Згідно з повідомленням, 149 осіб було заарештовано в період з 9 по 12 серпня. Серед затриманих 111 чоловіків і 38 жінок у віці від 15 до 53 років.

У поліції заявили, що їм висунуті підозри в скоєнні злочинів і незаконних зборах, атаках на поліцейських, перешкоді роботі поліцейських, володінні зброєю і небезпечними предметами.

Протести в Гонконзі тривають з початку червня. Демонстранти виступають проти планів уряду дозволити видачу ймовірних правопорушників і злочинців владі КНР, де деяким може загрожувати страта. Законопроект відклали, але остаточно не відкликали.

3 серпня десятки тисяч людей вийшли на вулиці Гонконгу, вимагаючи не допустити прийняття закону про екстрадицію.

Протестувальники взяли в облогу поліцейський відділок в районі Чімсачей, кидали в бік будівлі цеглу і списували його фарбою. Після чого проти них застосували сльозогінний газ.

Протести спалахнули з новою силою 9 серпня, а через кілька днів почалися зіткнення. Поліція Гонконгу знову застосувала сльозогінний газ.

Нагадаємо, в МЗС рекомендували українцям не брати участь в протестах в Гонконзі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: