У Гонконгу нова хвиля протестів

Читать на русском
У неділю, 18 серпня, десятки тисяч демонстрантів, незважаючи на зливу, вийшли на акцію протесту в одному з найжвавіших торгових районів Гонконгу.

У неділю, 18 серпня, десятки тисяч демонстрантів, незважаючи на зливу, вийшли на акцію протесту в одному з найжвавіших торгових районів Гонконгу.

Як повідомляє Reuters, мітинг розпочався в парку Вікторія, протестувальники тримали плакати з гаслами «Вільний Гонконг!» І «Демократія зараз!», пише «Слово і Діло».

Вулиці були заповнені людьми, які йшли під парасолями. Збори мали мирний характер, серед демонстрантів були як літні люди, так і молодь, а деякі батьки прийшли на мітинг з маленькими дітьми.

«Ми повинні продовжувати, поки уряд, нарешті, не виявить повагу, яку ми заслуговуємо», — сказав один з учасників акції.

«Я буду приходити знову і знову, і знову. Ми не знаємо, чим все це закінчиться. Ми будемо боротися», — розповіла вчителька історії.

Нагадаємо, що 17 серпня на акцію протесту проти насильства вийшли більше 476 тисяч гонконгців.

Протести в Гонконзі тривають з початку червня. Демонстранти виступають проти планів уряду дозволити видачу ймовірних правопорушників і злочинців владі КНР, де деяким може загрожувати страта. Законопроект відклали, але остаточно не відкликали.

Минулого тижня демонстранти зайняли термінал в аеропорту Гонконгу, через що було скасовано майже 1000 рейсів. Після протестів в одному з найзавантаженіших аеропортів світу офіційний Пекін порівняв поведінку протестуючих гонконгців з тероризмом.

За даними американської розвідки, уряд Китаю стягує війська на кордон з Гонконгом. У провінції Шеньчжень, яка межує з Гонконгом, помітили загони Народної озброєної міліції КНР, що спеціалізується на боротьбі з заворушеннями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: