МЗС рекомендує українцям не брати участь у протестах у Гонконзі

Читать на русском
В українському МЗС підкреслили, що ситуація в Гонконгу загострилася, тому українцям, які там перебувають, варто дотримуватися заходів безпеки.

Міністерство закордонних справ України не рекомендує громадянам України брати участь у зборах, демонстраціях і протестах у Гонконзі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба МЗС України в понеділок, 12 серпня.

«У зв'язку із загостренням безпекової ситуації у Спеціальному адміністративному районі Сянган (Гонконг), КНР, через масові акції протесту, що призвело до скасування рейсів у Міжнародному аеропорту, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України враховувати надзвичайні обставини, що склалися в Гонконзі, й обмежити пересування територією Гонконгу, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у зборах, демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у цьому Спеціальному адміністративному районі, а також відстежувати повідомлення українських та міжнародних ЗМІ, місцевих органів влади про розвиток ситуації», - сказано в повідомленні.

Протести в Гонконзі тривають четвертий день поспіль. У ніч на понеділок поліцейські застосували сльозогінний газ і водомети. Протестувальники влаштовують сидячі страйки на залізничних станціях і станціях метро, ​​блокуючи роботу транспорту.

Як відомо, в Гонконзі вже третій місяць не припиняються масові акції протесту. Їх першопричиною став законопроект про екстрадицію в КНР, який у результаті був відкладений, але не відкликаний остаточно. В останні два тижні протести супроводжуються постійними запеклими сутичками демонстрантів із поліцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: