Зеленський відкрив урочисте святкування Дня Незалежності України (доповнено)

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 24 серпня в Києві, на вул.Інституській,  відкрив урочисте святкування Дня Незалежності.

Президент України Володимир Зеленський 24 серпня в Києві, на на Алеї Героїв Небесної Сотні, відкрив урочисте святкування Дня Незалежності.

Як передає «Слово і Діло», глава держави прибув разом із дружиною.

Україна відзначає 28-у річницю Незалежності - трансляція з ХрещатикаВ Україні відзначають День Незалежності. В урочистих заходах візьмуть участь оркестри, оперні співаки, а також відома група ONUKA.

«Ми починаємо День Незалежності з місця де кращі сини та доньки віддали своє життя заради незалежності. Сьогодні наше майбутнє каже їм всім дякую. Вічна пам'ять загиблим», - сказав президент.

Після національної хвилини мовчання пролунали удари дзвонів в пам’ять про Героїв Небесної сотні.

Також президент під час вітальної промови на Майдані Незалежності згадав якими були 28 років незалежності України. Зеленський зазначив, що Україна вже п'ять років як втратила «двох дітей».

«Уявіть, шо сусід відібрав у вас двох дітей. Першу просто вкрали і дали нове свідоцтво про народження. І от пройшло 5 років. І ті, хто був так занепокоєний каже, що все нормально, і не сильно дитина за вами плаче. Чому вони так кажуть? Тому що це не їх дитина. А іншу дитину закрили у дитячій кімнаті і поставили збройну охорону. І ви чуєте, як ваша дитина плаче, але ви не можете туди зайти. Кожного дня у кожного з нас розривається серце, бо наша родина неповна. Але настане день, коли ми обов'язково зберемось разом», - сказав Зеленський.

За його словами, на Майдані зібралася «наша гордість – це військові, це родини загиблих, це волонтери. Також тут ті, хто навчає, хто рятує життя, наш науковий і творчий потенціал. І наші діти. Це не просто учасники «Ходи гідності», це наші тисячі причин любити Україну».

Також Майдані Незалежності виконали гімн України, зокрема, на піаніно, яке під час Революції Гідності стояло на головній площі столиці.

Нагадаємо, сьогодні Хрещатиком покрокує «Хода гідності», в якій візьмуть участь військові, вчителі, медики, спортсмени, а також президент з родиною та інші високопосадовці.

Над постановкою ходи працювали кліпмейкер Алан Бадоєв і хореограф Олена Коляденко. Як розповів Алан Бадоєв , режисери відмовилися від військової техніки і намагатимуться акцентувати увагу не на військових атрибутах, а на людині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: