Юнкер відмовився відновити переговори про умови Brexit

Читать на русском
Жан-Клод Юнкер під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном відмовився відновити переговори про умови Brexit.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном відмовився відновити переговори про умови Brexit.

Як пише «Слово і Діло», про це пише The Guardian.

У Британії заявили про готовність до «жорсткого» BrexitПолітик також додав, що страхи щодо «жорсткого» Brexit сильно перебільшені. На думку Джонсона, противники Brexit без операції не хочуть залишати ЄС.

Наголошується, що Юнкер назвав нинішній варіант договору «найкращим і єдино можливим». При цьому він заявив, що ЄС готовий проаналізувати пропозиції Джонсона на предмет їхньої відповідності до існуючої угоди.

Раніше новий британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Великобританія не тільки вийде з складу Євросоюзу до 31 жовтня, але і укладе більш вигідну угоду Brexit з Євросоюзом. При цьому він зазначив, що слід підготувати і варіант жорсткого Brexit без укладення угоди на випадок, якщо ЄС відмовиться від переговорів.

Раніше західні ЗМІ повідомляли про наміри Європейського союзу відхилити будь-які спроби Лондона виключити з тексту угоди про Brexit положення про режим так званого «бэкстопа» - рішення, що дозволить Північній Ірландії залишатися в митному союзі ЄС і єдиному європейському ринку після Brexit.

Нагадаємо, екс-мер Лондона і колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон 23 липня переміг на виборах лідера правлячої британської Консервативної партії і став новим прем'єр-міністром Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: