Черновецький судиться з генпрокурором Луценком

Читать на русском
Черновецький звернувся з позовом в Окружний адміністративний суд Києва і вимагає заборонити генпрокурору Юрію Луценку перетинати кордон України.

Колишній міський голова Києва Леонід Черновецький звернувся з позовом в Окружний адміністративний суд Києва і вимагає заборонити генпрокурору Юрію Луценку перетинати кордон України.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує прес-служба ОАСК.

Луценко на вихід: як генпрокурор виконував обіцянки протягом каденціїУсе вказує на те, що з початком роботи нової Ради генпрокурора Луценка відправлять у відставку. Ми подивилися, що політику вдалося, а що не зовсім за час цієї каденції.

«До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов Леоніда Черновецького до Державної прикордонної служби та генерального прокурора Юрія Луценка. Позивач просить суд в інтересах народу України заборонити Луценку виїзд за кордон з метою недопущення уникнення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на посаді генпрокурора відразу після його звільнення», - йдеться у повідомленні.

Серед інших вимог, Черновецький просить зобов’язати ДПСУ обмежити виїзд Луценка за кордон. Суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, Черновецький був мером Києва з 2006-го до 2012 року. Зараз живе за кордоном. У липні 2017 року ГПУ повідомила Черновецькому про підозру в зловживанні владою, а суд дав дозвіл на його затримання.

У вересні 2017 року екс-мера оголосили в розшук.

Черновецький фігурує у справі ГПУ про створення екс-президентом Віктором Януковичем злочинної організації та вчинення злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторі економіки, сфері оподаткування та інших.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: