Що українці думають про події в країні – опитування

Читать на русском
Половина українців вважає, що події в Україні розвиваються правильно. Така позитивна оцінка спостерігається вперше з 2004 року.
Ілюстративне фото.

Вперше з 2004 року 50,5% опитаних громадян України відзначили, що події в країні розвиваються в правильному напрямку.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить опитування, проведене в серпні 2019 року фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Третій місяць роботи Офісу президента: як команда Зеленського виконує обіцянкиТимошенко провалив обіцянку щодо кадрових рішень, Пристайко виконав обіцянку щодо переговорів із Путіним.

Згідно з даними дослідження, протилежної думки дотримуються 23,1% опитаних і ще 26,9% не визначилися з відповіддю. Для порівняння, у грудні 2018 року лише 18,1% українців визначали розвиток подій у країні як правильний, а 69,7% оцінили як неправильний.

Також 47,7% громадян вважають, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі в найближчі кілька років, 33,7% - що здатна це зробити в більш віддаленій перспективі, 7,6% - що країна не здатна подолати нинішні виклики. У грудні 2018 року оптимістів було 20,2%, помірних оптимістів - 46,4%, песимістів - 14,9%.

Політичну ситуацію в Україні оцінюють загалом як спокійну 25,6% респондентів, 5,5% - як благополучну, 52,7% - як напружену і 8,4% - як критичну та вибухонебезпечну. У грудні 2018 року, цілком домінувала оцінка ситуації як напруженої (63,6%) і критичної (25,2%).

Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення України проведено з 8 по 20 серпня 2019 року. Було опитано 2040 респондентів у віці 18 років і старше. Опитування проводилося в 103 населених пунктах у всіх областях України, крім АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше ми писали, які партії найбільше розчарували виборців.

«Слово і Діло» продовжує відстежувати виконання обіцянок президентом України Володимиром Зеленським та його командою. Ми вже підбили підсумки роботи безпосередньо президента і деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця. Тепер з’ясовуємо, наскільки відповідальними були керівники його Офісу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: