Байден прокоментував візит адвоката Трампа в Україну

Читать на русском
Екс-віце-президент США, кандидат в президенти Джо Байден назвав неприйнятними плани адміністрації Дональда Трампа відправити його адвоката Руді Джуліані в Україну для обговорення політичних питань.

Екс-віце-президент США, кандидат в президенти Джо Байден назвав неприйнятними плани адміністрації Дональда Трампа відправити його адвоката Руді Джуліані в Україну для обговорення політичних питань.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє WMUR9.

«Це в стилі Джуліані і нинішньої адміністрації. Це неприйнятно. Навіть якщо не пов'язувати це зі мною, просто неприйнятно відправляти свого адвоката до іноземного уряду, щоб намагатися змусити їх робити те безпідставне», - сказав Байден.

Коментуючи бізнес свого сина Хантера Байдена в Україні, про який Джуліані нібито планував говорити з новообраним президентом Володимиром Зеленським, екс-віце-президент сказав, що ні він, ні його син не робили нічого незаконного і взагалі ніколи не обговорювали це питання.

«Усі публікації вказували на те, що не було жодного факту, який свідчив би про недоречних діях з боку мого сина», - сказав Байден.

Байден підкреслив, що Хантер не контактував у справах бізнесу ні з ним, ні з будь-ким в адміністрації.

Нагадаємо, в березні 2019 року генеральний прокурор Юрій Луценко відновив розслідування відносно компанії бізнесмена Миколи Злочевського Burisma, де раніше працював Хантер Байден, син колишнього віце-президента США Джозефа Байдена.

За інформацією американського видання, рішення Луценка «в деяких колах розглядалося як спроба заручитися підтримкою адміністрації Трампа своєму босові і союзнику, чинному президенту Петру Порошенку».

Пізніше особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані відмовився від анонсованого візиту в Україну і переговорів з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

За словами Джуліані, в оточенні Зеленського є вороги Трампа, зокрема, це нардеп Сергій Лещенко. Нардеп оприлюднив «чорну бухгалтерію» Партії регіонів, в якій фігурувало ім'я глави штабу Трампа Манафорта.

Це спровокувало серйозний скандал під час виборів і відставку Манафорта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: