Міністр закордонних справ Німеччини обговорить ситуацію на Донбасі з очільником МЗС РФ

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини закликав російську сторону до конструктивної позиції в переговорах по врегулюванню на Донбасі.

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас закликав російську сторону до конструктивної позиції в переговорах по врегулюванню на Донбасі, а також заявив про надію на «світло в кінці тунелю».

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив сьогодні вранці перед вильотом до Москви, передає DW.

Нормандський формат + США: чому Франція протиФранція виступила проти розширення Нормандського формату. 19 серпня Макрон прийме Путіна в своїй резиденції.

Повідомляється, що сьогодні Маас проведе зустріч з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і обговорить з ним ситуацію в Україні, Сирії, іранську ядерну програму і ряд інших питань.

«Нарешті з'явилася надія на світло у кінці тунелю в таких питаннях, як режим припинення вогню, відведення військ і втілення мінських домовленостей... Тепер сторони повинні продемонструвати готовність до діалогу та дій, інакше в цьому конфлікті і надалі будуть гинути люди», - зазначив Маас.

Нагадаємо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що ситуація в Україні «вселяє обережний оптимізм». Також він зазначив, що тільки з допомогою нормандського формату є можливість врегулювати конфлікт на Донбасі. При цьому кожна зустріч повинна приводити до конкретних результатів.

До цього повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що у США зацікавлені пропозицією української сторони приєднатися до нормандского формату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: