У «Лефортово» офіційно підтвердили прибуття п'ятьох українських політв'язнів

Читать на русском
У московському слідчому ізоляторі «Лефортово» підтвердили перебування у них п'ятьох українських політв'язнів.

У московському слідчому ізоляторі «Лефортово» підтвердили перебування у них п'ятьох українських політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Крим.Реалії».

У Лефортово взяли передачі для п'ятьох українських в'язнів – правозахисницяУ цьому самому СІЗО утримуються українські моряки. Переміщення українських політв'язнів в одну локацію може свідчити про те, що могли бути досягнуті угоди щодо обміну.

Повідомляється, що в СІЗО перебувають Володимир Балух, Микола Карп'юк, Станіслав Клых, Олександр Кольченко та Роман Сущенко. При цьому також очікується прибуття Павла Гриба.

«Нам про це усно сказав заступник начальника СІЗО «Лефортово» за режимом Олександр Ханов. Він підтвердив таких засуджених: це Балух, Карпюк, Клых, Кольченко і Сущенко. При цьому він сказав, що Гриба немає, хоча для нього вчора прийняли передачу. Тому, швидше за все, якщо все-таки йому передачку прийняли, то він повинен бути там», - повідомив член російської Громадської спостережної комісії Євген Еникеев.

Наголошується, що зустрітися з ув'язненими представникам спостережної комісії не вдалося, так як «в'язні написали заяву про відмову спілкуватися». При цьому самі заяви не були продемонстровані.

Нагадаємо, в «Лефортово» могли перевести трьох українських політв'язнів Сущенко, Сизоновича і Панова. Напередодні їм в СІЗО були передані передачі.

Також повідомлялося, що Московський суд відхилив апеляцію щодо звільнення ще 13 українських моряків. Вони пробудуть під вартою до кінця жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: