Путін уперше прокоментував вибух на полігоні в РФ

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін заявив, що «немає ніякої загрози» радіаційного зараження після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що «немає ніякої загрози» радіаційного зараження після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у понеділок, 19 серпня, через 11 днів після інциденту, передає Reuters.

Виступаючи напередодні переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном, Путін сказав, що влада вживає всі необхідні заходи і немає ніякого ризику підвищення рівня радіації.

За його словами, всі постраждалі і загиблі в результаті вибуху отримають державні нагороди.

Нагадаємо, 8 серпня на території військового полігону в Архангельській області Росії стався вибух.

У день вибуху в Сєверодвінську зафіксували «короткострокове підвищення радіаційного фону». Рівень радіації був перевищений в 4−16 разів.

Пізніше в держкорпорації Росатом повідомили, що під час події на військовому полігоні загинуло п’ятеро співробітників ядерного центру в Сарові.

Після вибуху в районі Сєверодвінська станції моніторингу радіації в російських містах Дубні та Кірові перестали передавати дані.

Влада РФ пояснила це «проблемами зі зв’язком».

The New York Times з посиланням на американську розвідку зазначає, що вибух стався під час випробування прототипу міжконтинентальної крилатої ракети з ядерною установкою Буревісник, яку НАТО позначає як SSC-X-9 Skyfall.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: