Після вибуху на полігоні в Росії населенню рекомендують залишити домівки

Читать на русском
Архангельські лікарі, що надавали допомогу постраждалим під час вибуху, будуть відправлені на обстеження до Москви.

Жителям селища Ньонокса, що неподалік від ракетного полігону під Архангельськом (Російська Федерація), де стався вибух, рекомендують залишити домівки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Зазначається, що після вибуху на ракетному полігоні мешканцям розташованого неподалік селища Ньонокса порекомендували з 14 серпня залишити свої домівки в зв'язку з плановими роботами на військовому об'єкті.

Також архангельські лікарі, що надавали допомогу постраждалим під час вибуху, будуть відправлені на обстеження до Москви. Необхідність такого обстеження висловили самі працівники медичних установ. Перша група медиків вже вирушила для обстеження.

Зазначимо, що у вівторок російська гідрометеорологічна служба повідомила, що рівень радіації в Сєвєродвінську, який одразу після вибуху перевищив на окремих станціях норму в 16 разів, вже через пів години різко знизився, а через дві години нормалізувався.

Нагадаємо, у Міноборони Росії заявляли, що 8 серпня на полігоні в Архангельській області стався вибух рідинного ракетного двигуна. Разом із тим, на думку американських експертів із ядерної зброї, вибух рідкого ракетного палива не призведе до викиду радіації. На їхню думку, вибух і викид радіації стався в результаті аварії під час випробування крилатої ракети з ядерною установкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: