Проти дочки експрезидента Узбекистану відкрили нові справи

Читать на русском
Генеральна прокуратура Республіки Узбекистан порушила кримінальні справи проти старшої дочки покійного президента Іслама Карімова Гульнари.

Генеральна прокуратура Республіки Узбекистан порушила кримінальні справи проти старшої дочки покійного президента Іслама Карімова Гульнари, підозрюваної у розкраданні державних коштів та укладанні угод всупереч інтересам країни.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури Узбекистану.

Мандат у спадок: діти політиків на виборах до парламенту«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, яким чином діти українських політиків будуть представлені на дострокових парламентських виборах 2014 року

Карімову також звинувачують у заволодінні шляхом вимагання чужим майном в особливо великих розмірах.

Підставою для порушення кримінальних справ у прокуратурі назвали матеріали перевірки, зібрані на підставі інформації, що надійшла від міжнародної компанії, а також заяв громадян.

Прокурори також стверджують, що дочка експрезидента під загрозою застосування насильства змусила громадян і власників різних компаній передати їхнє майно її компаніям.

Карімова з березня 2019 року перебуває за ґратами, вона була заарештована після порушення умов домашнього арешту, до якого її засудили раніше, визнавши винною у фінансових зловживаннях.

Нагадаємо, в липні 2017 році Гульнару Карімову заарештували як фігуранта кількох кримінальних справ, зокрема пов'язаної з ухилянням від сплати податків. Її також визнали винною в шахрайстві, приховуванні іноземної валюти, порушенні митного законодавства, підробці документів і відмиванні доходів.

Іслам Карімов обіймав посаду президента Узбекистану з 1991 року, з моменту набуття республікою незалежності. До цього з березня 1990-го він керував Узбецької РСР. В радянський період з 1989 по 1991 років перебував на посаді Першого секретаря ЦК Комуністичної партії Узбекистану і міністра фінансів республіки. Він помер у вересні 2017 року. У нього залишилися дві дочки — Гульнара і Лола.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: