Стали відомі подробиці арешту дочки екс-президента Узбекистану

Читать на русском
Дочка першого президента Узбекистану Гульнара Карімова ще в 2015 році була засуджена до п'яти років обмеження волі у справі про ухилення від сплати податків.

Дочка першого президента Узбекистану Гульнара Карімова ще в 2015 році була засуджена до п'яти років обмеження волі у справі про ухилення від сплати податків.

Про це повідомила генпрокуратура Узбекистану, передає «Слово і Діло».

Президент Узбекистану придумав оригінальний метод боротьби з бідністюПрезидент Узбекистану Шавкат Мірзієєв хоче зобов'язати кожну узбецьку сім'ю завести по 100 курей.

До цього жодної інформації про суд над Карімовою не було, хоча її родичі заявляли, що її ще з 2013 року фактично тримають під домашнім арештом на незрозумілих їм підставах.

«Вироком Ташкентського обласного суду в кримінальних справах від 21 серпня 2015 року Карімова визнана винною в скоєнні інкримінованих злочинів і їй призначено покарання у вигляді п'яти років обмеження волі», – йдеться в повідомленні генпрокуратури.

Як випливає з повідомлення відомства, зараз щодо Карімової розслідується ще одна кримінальна справа, пов'язана з шахрайством і отриманням «відкатів».

Раніше ЗМІ повідомляли, що 44-річна Гульнара була отруєна й померла 5 листопада 2016 року. Згодом її син спростував ці чутки.

Нагадаємо, що наприкінці серпня минулого року обірвалося життя Іслама Карімова, який 25 років очолював Узбекистан.

Раніше повідомлялося, що в Україні виставили на продаж арештоване російське судно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: