В Україні оновили дані щодо переселенців із Криму

Читать на русском
Найбільше внутрішньо переміщених осіб із Криму зареєстровано в Києві. Загалом на материковій частині України на офіційному обліку перебуває 40 733 переселенців.
Ілюстративне фото.

На материковій частині України на офіційному обліку перебуває 40 733 переселенці з окупованого Криму і міста Севастополя.

Як пише «Слово і Діло», про це «Крим.Реалії» повідомили у відділі організації соцзахисту внутрішньо переміщених осіб Мінсоцполітики України.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб із Криму зареєстровано в Києві.

«За даними на 15 серпня, найбільше внутрішньо переміщених осіб із півострова зареєстровано в Києві - 12 750. У Херсонській області їх 3 902, в Одеській - 3 261, у Львівській - 2 497. Найменше переселенців із Криму і Севастополя на неокупованій частині Луганської області - 156 осіб», - повідомляє видання.

Згідно з даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, станом на 19 серпня 2019 року обліковано 1 401 447 переселенців із усіх окупованих територій України - частин Донецької і Луганської областей та АР Крим і Севастополя.

Нагадаємо, на початку серпня президент Володимир Зеленський пообіцяв ухвалення на законодавчому рівні положення про спрощення отримання дозволу для відвідування окупованого Криму.

Також Кабмін врегулював питання соцзахисту переселенців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: